Kamo za vikend? Odvedite djecu u ZG ZOO na darivanje izrezbarenih bundeva životinjama

U Zoološkom vrtu Grada Zagreba sutra će se održati tradicionalno darivanje izrezbarenih bundeva životinjama. Nekim su životinjama bundeve poslastica, neke će u njima tražiti omiljenu hranu, a neke će ih koristiti za igru.

Simbolično izrezbarene bundeve

Budući da je danas Svjetski dan lemura, sutra u 10 sati podjela bundeva počinje kraj paviljona Madagaskar. Bundeve će prvo dobiti prstenastorepi i čupavouhi lemuri.
Bundeve će stići i smeđim medvjedima, kljunorošcima, pekarijima, zmijama, bjelorukim gibonima, tamarinima, patuljastim mungosima, merkatima, nosatim rakunima i kapucinima.

Bundeve će unaprijed izdubiti i izrezbariti zoolozi i edukatori Zoološkog vrta Grada Zagreba. Na bundeve će urezati znakove koji govore o tome što ugrožava određenu životinjsku vrstu. Znakovi će, među ostalim, predstavljati krivolov, sječu šuma i onečišćenje prirode.

Bundeve su izvrsne kao prirodan element za obogaćivanje životnog prostora životinja koje žive u zoološkim vrtovima. Posjetitelji će tijekom subotnje podjele bundeva životinjama steći vrijedna saznanja o ugroženosti životinja i važnosti očuvanja prirode.

Foto: Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -