Hortikulturist otkrio: Je li voda sa slavine loša za vaše sobne biljke?

Njegovanje kućnih biljaka ponekad izgleda komplicirano. Zalijevanje je osobito delikatna tema jer ponekad treba vremena da se otkrije što kojoj biljci odgovara. Ono što možda ne biste tek tako pomislili jest da je važno i to kakvom vodom zalijevate svoje sobne biljke.

Jesu li fluoridi štetni za biljke?

U nekim mjestima česta su upozorenja da se ne pije nefiltrirana voda iz slavine pa biste se mogli zapitati je li u redu koristiti tu vodu za svoje zelene ljubimce? Hortikulturist Justin Hancock objasnio je za Real Simple da je u većini slučajeva savršeno u redu koristiti vodu iz slavine za sobne biljke.

Pojašnjava da su rijetke situacije u kojima u vodi može postojati veća količina fluorida koja bi mogla utjecati na neke od biljaka osjetljivih na fluor. Ipak, čak i ako ste slučajno u takvoj situaciji, vodi iz slavine možete “razrijediti” destiliranom vodom ili onom flaširanom, kako bi se koncentracija fluorida dovela na prihvatljivu razinu, piše N1.


Pročitajte više: Zeleni čuvari doma: biljke protiv vlage i plijesni


Postoji li najbolja vrsta vode za biljke?

Hancock kaže da se kišnica obično smatra najboljom jer je prirodna, ali na velikoj većini mjesta voda iz slavine je sasvim u redu.

“Paziti da ne koristite previše ili premalo vode na svojim sobnim biljkama puno je veći problem od same vrste vode”, kaže stručnjak.

Foto: Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

tjedan redateljica

Zbog ovih 5 filmova isplati se posjetiti kino ovog tjedna

Sljedećih tjedan dana uživat ćemo u filmovima žena redateljica. U Cinestar kinima od 24. do 30. listopada imamo priliku pogledati odabrane...
- Advertisment -