Jeste čule za ‘dad bob’? Daje volumen, laka je za stilizirati i idealna za one koji ne žele drastičan rez

Takozvani ‘dad’ bob je najnoviji kroj koji osvaja sve cool djevojke, a pojavljuje se kao produžetak trenda ‘dad’ stila koji dominira modnim svijetom već neko vrijeme. Ovaj trend kombinira retro estetiku s modernim izgledom, stvarajući frizuru koja je istovremeno opuštena, cool i elegantna, piše Diva.

U svijetu ljepote uvijek postoje novi trendovi koje oblikuju it djevojke i influencerice. Jedan od ovih aktualnih trendova je dad bob, koji je popularizirala Hailey Bieber. Ova ležerna kratka frizura brzo je postala pravi hit, piše miss 7.

Instagram @haileybieber

Dad bob

Ovaj bob je nešto duži i čvršći od tradicionalnih kratkih bobova, te djeluje malo više odraslo i sofisticirano. Inspiriran stilom iz 90-ih, tata bob ima težinu i swoosh efekt koji daju retro, opušteni izgled. Duljina dad boba trebala bi pasti negdje između brade i ključne kosti, pružajući dovoljno prostora za eksperimentiranje s frizurom.

Prednosti dad boba su mnogobrojne. Ova frizura nudi dodatnu duljinu, što omogućuje veću svestranost i lakše stiliziranje. Manje je obvezujuća od kratkih frizura, ali i dalje pruža moderan i chic izgled. Ova lagana midi duljina omogućuje vam da se probudite s kosom spremnom za nošenje, što je idealno za sve one koji traže praktičnost i stil.


Pročitajte više: Postojana frizura: 7 top savjeta za kosu tijekom vlažnih dana


Najtraženiji jesenski stil

Dad bob je prikladan za različite prigode i lako se stilizira. Može se prilagoditi vašoj individualnoj teksturi kose, omogućujući minimalno oblikovanje ili sušenje na zraku. Ključno je pitati svog stilista za tupu podlogu kako biste postigli klasičan izgled, a dodavanje suptilnih, stupnjevitih slojeva može dodati volumen i teksturu tankoj kosi, piše Diva.

Mnogi se odlučuju za ležerniji i uživljeniji stil, s klasičnim bob trendom koji je prerastao 90-e i postaje jedan od najtraženijih stilova za jesen. Dad bob zahtijeva manje truda, a super chic dužina vam omogućuje slobodu da zgrabite kopču za kosu za dane kada vam se ne da raditi frizura. 

Kome odgovara dad bob frizura?

Dad bob je svestrana frizura koja laska mnogim oblicima lica. Međutim, osobito dobro stoji ženama ovalnog ili srcolikog oblika lica. Pametnim poigravanjem različitim duljinama kose, dad bob naglašava najbolje crte lica i osigurava skladnu ravnotežu. Osim toga, ovu frizuru mogu nositi žene s ravnom kosom kao i one s prirodnom kovrčavom kosom.

Foto: Instagram @lauraverwi, @hannah.yandow

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Guljenje češnjaka

Napokon znamo najbrži način za guljenje češnjaka. Sve što vam treba...

Češnjak, neizostavan dio mnogih jela, zna zadavati popriličnu glavobolju pri pripremi jer je njegovo guljenje često dugotrajno. No, postoji jednostavan trik...
- Advertisment -