Njezin serum za rast trepavica pomogao je ženi koja nakon liječenja raka 16 godina nije imala trepavice

Njezin serum za rast trepavica pomogao je ženi koja nakon liječenja raka 16 godina nije imala trepavice, pa joj je zbog toga izlazak među ljude bez naočala bio gotovo nezamisliv. Dragana Koštomaj, direktorica Active Luxe Cosmeticsa, tada je shvatila da joj najveći vjetar u leđa pruža upravo pozitivna povratna informacija kupaca i njihovo osobno iskustvo s proizvodima. Ovu priču s ponosom će pamtiti zauvijek. Ipak, ni u izgradnji njezinog biznisa nije uvijek sve išlo „glatko“. S nama je podijelila priču o izgradnji svog brenda, ali i priču o obožavanom serumu za prirodni rast trepavica – Active Luxe Lashu.

active luxe lash serum

Žene ujedinjene u ‘borbi’ za duge i guste trepavice

Za Draganu, pokretač svega je – motivacija. Čovjek ju može smatrati nagonom ili potrebom, ali upravo ga ona potiče na promjenu. Ona nas, smatra, tjera da činimo više i bolje. Njezina motivacija u poslu su ljudi: zadovoljni kupci te sretni i uspješni zaposlenici. Tako za priču o ženi kojoj su zahvaljujući njezinom serumu trepavice počele rasti nakon 16 godina kaže da ju je uistinu dotaknula te ju iz dana u dan inspirira da „razvija sve više i više“.

Strast prema kemiji – svojoj, kako kaže, prvoj ljubavi – Dragana je otkrila još u osnovnoj školi. Ima i svoju drugu ljubav, a to je sport. Ona je, naime, i bivša profesionalna rukometašica. Birajući između kemije i sporta, život ju je ipak odveo na ovu prvu stranu, te je upisala srednju školu za farmaciju u Ljubljani. U sklopu prakse počela je raditi u ljekarnama te je u toj branši ostala sve do završetka Kemijskog fakulteta. Tako je radila kao stručni predstavnik na terenu te Key account manager za ljekarne diljem Slovenije.


Pročitajte više: ‘Ne skrivajte uspjehe i vjerujte intuiciji’, poručuju žene u znanosti, medicini i farma biznisu


Okupila je ženski tim

Pozicija voditeljice donijela joj je mnogo izazova. Tvrtka je imala 12 stručnih suradnika na terenu i direktor joj je u jednom trenutku rekao da biznis ne može ovisiti samo o njima, već da mora sama osmisliti nešto novo i drugačije. Ideja za nešto „novo i drugačije“ kod Dragane se rodila dok je čekala sastanak u jednoj ljekarni.

„Jedna žena kupovala je lijek čija je nuspojava rast trepavica. Tada sam počela promišljati o trepavicama”, prisjeća se.

Onaj njezin sportski, natjecateljski, aktivni duh nije nestao te je tražila dodatne izazove i razmišljala izvan okvira: htjela je pružiti i sebi i drugima nešto inovativno, korisno, prirodno i poticajno. Tako je stvorila formulu za serum koji je tijekom narednih godina koristilo više od 200.000 žena diljem Europe

Uz Draganu, iza Active Luxe proizvoda stoji tim žena ujedinjenih u „borbi“ za duge i guste trepavice, koje su želja gotovo svake žene. One su stručnjakinje u područjima kemije i farmacije, a ovom jedinstvenom formulom žele omogućiti svima da spriječe ispadanje trepavica i potaknu vidljivi rast. Pri proizvodnji se vode prvenstveno potrebama žena, brigom za okoliš, kao i korištenjem prirodnih sastojaka.


Pročitajte više: Kako sama napraviti prirodnu kozmetiku za svoj tip kože?


Active Luxe Lash serum na tržištu je već 15 godina

Tržište seruma za trepavice dobiva sve veći značaj. Prema izvješću Allied Market Researcha, analitičari procjenjuju kako će to tržište dosegnuti vrijednost od 1,3 milijarde dolara do 2031. godine, bilježeći godišnju stopu rasta od 5,7 posto od 2022. do 2031. godine.

To su informacije koje je prije pokretanja biznisa i sama morala istražiti. Nije krenula olako i samo s idejom, već iscrpnim otkrivanjem i procjenjivanjem tržišta. Potom je osmislila formulu, a onda je preostalo još „samo“ lansirati proizvod, što je učinila u prosincu 2009. godine. Serum primarno koriste žene čije su prirodne trepavice kratke, lomljive i nježne, ali i one koje ih žele dodatno uviti i potamniti bez skupih kozmetičkih tretmana.

“Serum sto posto djeluje. Na tržištu je već 15 godina, u obliku eyelinera koji se nanosi na kapke i već se nakon 14 do 30 dana vide rezultati”, objašnjava Dragana.

Svi Active Luxe proizvodi prolaze kliničko ispitivanje čime se osigurava da je proizvod siguran i potkrijepljen dubinskim znanstvenim znanjem i istraživanjem.

“Svi naši proizvodi testiraju se kliničkom studijom. To nam rade oftalmolozi koji onda vide kako formula utječe na oči. Osim toga sve proizvode probamo i sami kako bi naše riječi imale vrijednost. Naša priča je krenula od trepavica i seruma te se proširila na pitanja obrva, kose… Tako su rasli naši proizvodi. Gdje god na licu rastu dlake, mi za to imamo proizvode”.


Pročitajte više: Kako izaći na strana tržišta? Anita Gulam Blečić tvrdi da nije jednostavno, ali je moguće!


Prilikom registracije imena susreli su se s komplikacijama

Active Luxe ima niz linija proizvoda – od seruma za rast trepavica i obrva, preko proizvoda za rast i njegu kose i njegu na suncu, do prirodne i anti-age kozmetike. Linije su sada ujedinjene pod nazivom Active Luxe Cosmetics, no to nije uvijek bio slučaj, a to je ujedno i jedan od najvećih izazova s kojima se Koštomaj susrela na svom poslovnom putu.

Naime, kada je krenula u ovu priču sama je vodila brigu gotovo o svemu. Naziv seruma prilikom lansiranja nije bio isti kao danas, Active Luxe, već je glasio Derma Luxe Lash serum. To je izazvalo komplikacije prilikom registracije imena. Recimo, jedna irska firma žalila se jer su imali proizvode sličnog imena za lice i akne.

Koštomaj i njezin tim nisu htjeli odustati te su uz pomoć odvjetnika uspjeli registrirati ime Derma Luxe za linije “lash, hair i brow”. To je funkcioniralo sve dok poticajem fonda nepovratnih sredstava EU-a nisu odlučili proširiti ponudu proizvoda na prirodnu i anti-age kozmetiku. Njoj su registrirali ime Active Luxe.


Pročitajte više: Kako odabrati ime za startup koje će privući investitore?


Izazovi s nazivom proizvoda

“S jedne strane imali smo Derma Luxe, a s druge Active Luxe i sve je to bilo u redu dok smo bili u Sloveniji. U trenutku kad smo se proširili na druge zemlje pitali su nas hoćemo li sada za svaki od brendova kreirati društvene mreže za svaku od zemalja“.

Tada je odlučila da će svi proizvodi biti objedinjeni pod jednim imenom – Active Luxe. Ime je to koje od veljače 2024. godine nose svi proizvodi firme Active Luxe Cosmetics, koji iz dana u dan oduševljavaju i „spašavaju“ sve veći broj zadovoljnih korisnica.

S obzirom da je i majka troje male djece, ne ostaje joj puno slobodnog vremena za sebe, ali kada ga pronađe, Dragana ga rado provodi u drugoj od svoje dvije velike ljubavi: sportu. Pored toga, uživa u druženjima sa svojom djecom, obitelji i prijateljima. 

Foto: Domagoj Bregant

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

rvati i umjetna inteligencija

I Hrvati sve više koriste tehnologije umjetne inteligencije

Predstavljeni su rezultati drugog nacionalnog istraživanja percepcije umjetne inteligencije u Hrvatskoj. Istraživanje je dio znanstveno-istraživačkog projekta koji su zajednički proveli EFFECTUS...
- Advertisment -