Ovo je žena koja je ispisala povijest NHL-a, Amerikance oduševila prva trenerica ikada

Jessica Campbell upisala se u povijest hokeja na ledu kao prva žena trenerica koja je vodila utakmicu u NHL-u. Inače je bila pomoćna trenerica Seattle Krakena, a debitirala je tijekom otvaranja NHL sezone protiv St. Louis Bluesa 8. listopada. Iako je Seatlle izgubio 3:2, ovaj događaj ostat će zapamćen kao značajna prekretnica u evoluciji sporta, probijanje leda u sportu u kojem dominiraju muškarci, piše Vecernji.hr.

‘Dio sam nečeg većeg od mene’

Nakon svoje prve utakmice, Campbell se osvrnula na značaj svoje uloge.

“Za mene je to samo normalan dan” istaknula je pa dodala da prepoznaje “veličinu i važnost” postajanja prvom ženom koja je postala stalna pomoćna trenerica u povijesti NHL-a, piše BBC.

“Svaki me dan motivira činjenica da sam dio nečega puno većeg od mene same”.


Pročitajte više: Fitness Anny, od neimaštine do tisuća oduševljenih klijentica: ‘Žene ste, možete sve’


Karijera bivše hokejašice

Prije svog trenerskog puta, Jessica Campbell bila je poznata hokejašica. Kao napadačica igrala je za Calgary Inferno u Kanadskoj ženskoj hokejaškoj ligi (CWHL), također je predstavljala Kanadu na međunarodnoj sceni, osvojivši više zlatnih i srebrnih medalja. Njezino iskustvo na ledu postavilo je čvrste temelje za njezin prelazak u trenerski posao, gdje je od tada pokazala izvanredne vještine vođenja i razvoja.

Nakon igračkih dana, svoj put je započela kao pomoćna trenerica ženske U18 reprezentacije, gdje je odigrala ključnu ulogu u razvoju mladih talenata. Zatim je stekla međunarodno iskustvo trenirajući u Švedskoj s Malmö Redhawksima i radila kao pomoćna trenerica za mušku reprezentaciju u Njemačkoj i Nürnberg Ice Tigers. Campbell je zatim ispisala povijest u Američkoj hokejaškoj ligi (AHL) kao prva žena trenerica s Coachella Valley Firebirdsima od 2022. do 2024., što ju je na kraju dovelo do NHL-a.

Foto: Canva / Instagram

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

stepenice opasne za pse

Evo zašto su stepenice opasne za štence i starije pse

Stepenice mogu predstavljati značajan rizik za štence i starije pse iz nekoliko razloga. Prvo, štenci često nemaju potpuno razvijene mišiće i...
- Advertisment -