Ako sijedite, izbjegnite ovu uobičajenu pogrešku kad perete kosu

Jedan uobičajeni savjet za održavanje pramenova mekim i sjajnim nakon bojanja je korištenje ljubičastog šampona kako biste neutralizirali žutilo koje se često pojavljuje kod sijede kose. Međutim postoji jedna česta pogreška koju žene rade kada im raste sijeda kosa, a ona je povezana s ljubičastim i plavim šamponom.

Šampon za sijedu kosu: ljubičasti ili plavi?

Frizeri preporučuju korištenje ljubičastog šampona i regeneratora. Ljubičasti šamponi neutraliziraju žute tonove sijede kose, održavajući je svijetlom i živahnom. Međutim, najveća pogreška u oblikovanju sijede kose korištenje plavog šampona jer se ovo dvoje lako pobrka, piše Best Life.

Kada koristite šampon u plavim tonovima, sijeda kosa je vrlo porozna i uhvatit će plavi ton koji će sijedu ili bijelu kosu pretvoriti u plavu, prenosi N1.


Pročitajte više: 5 trikova kako da sijeda kosa izgleda ‘wow’


Kako pravilno prati sijedu kosu?

Čak i ako ste odabrali ljubičasti šampon, možda ga nepravilno koristite.

Ako koristite ljubičasti šampon za sijedu kosu da posvijetlite sijedu (ili plavu) kosu, ali ne uspijevate – vjerojatno griješite. Trik je u tome što ga morate ostaviti i pustiti da vam zapravo tonira kosu, savjetuju stručnjaci.

Foto: Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

ivana plechinger psihologija

VIDEO: Ivana Plechinger: ‘Nakon moždanog udara, više ništa nije bilo isto’

Traumatski događaj je stresan ili zastrašujući događaj koji može ostaviti dubok emocionalni trag na osobu. Takvi događaji često uključuju osjećaj ugroženosti,...
- Advertisment -