Kako pohranjujete sir? Ovo je jedna od najvećih grešaka koje mnogi rade

Ako vaš sir brzo postane pljesniv ili se isuši, uzrok bi mogao biti način na koji ga pohranjujete. Prema stručnjacima, postoji jedna velika greška koju radite. Primarni problem kod čuvanja sira je njegovo “gušenje”.

Sir nije potrebno zamotati

No, ne brinite, nije tako strašno kako zvuči. U razgovoru za Daily Mail, stručnjaci za sireve istaknuli su da je jedna od najvećih pogrešaka zamatanje sira u plastičnu foliju.

Umjesto toga, sljedeći put kad trebate pohraniti sir, odaberite voštani papir, ili još bolje, nemojte ga uopće zamotavati.


Pročitajte više: Zapečena tjestenina sa svježim sirom gotova u pola sata


Spremite ga u ladicu za povrće

Ključ je samo u tome da pronađete pravo mjesto za pohraniti sir: ako se sir ostavi na pogrešnom mjestu, mogao bi se osušiti. Ne biste trebali pohranjivati u glavnom odjeljku hladnjaka, već u ladicu za povrće, gdje je zrak vlažniji, prenosi N1.

Za one koji se brinu zbog plijesni na siru, postoji dobra vijest – kod tvrdih sireva poput cheddara, dovoljno je samo ostrugati površinsku plijesan i možete uživati u siru bez da ga bacite.

Foto: Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

stepenice opasne za pse

Evo zašto su stepenice opasne za štence i starije pse

Stepenice mogu predstavljati značajan rizik za štence i starije pse iz nekoliko razloga. Prvo, štenci često nemaju potpuno razvijene mišiće i...
- Advertisment -