Jesen je savršena za isprobavanje novih hobija. Donosimo vam 10 dobrih ideja

Jesen je vrijeme kad više vremena provodimo kod kuće, okrećemo se sebi, ali i istražujemo neke nove aktivnosti uz koje se možemo opustiti. Ako su ljetni hobiji usmjereni na boravak vani i upijanje sunca, jesenski su predodređeni za ostajanje u toplini svog doma, ali i mindfull provođenje vremena u prirodi kad vremenska prognoza to dopusti. U nastavku vam donosimo 10 izvrsnih ideja koje možete isprobati već ove sezone, piše Telegram.

Naučite pripremati nove recepte

U hladnije vrijeme obožavamo tople recepte napravljene od sezonskih namirnica. Kremaste juhe, tjestenina s bogatim umacima, jela od bundeve — mogućnosti su beskrajne. Pronađite na internetu ideje za najbolje jesenske recepte i odaberite njih nekoliko koje ćete isprobavati tijekom ove jeseni. Do dolaska zime, nadamo se da ćete imati neke nove kulinarske vještine kojima ćete se pohvaliti tijekom blagdana.

Vratite se čitanju knjiga

Čitanje je hobi za svako doba godine, ali jesen je odlično vrijeme da se sklupčate pod dekicu s knjigom u ruci, pogotovo ako tijekom ljeta niste imali priliku zaroniti u štivo za plažu. Niste sigurni odakle početi? Na internetu uvijek možete pronaći ideje za nove naslove, a nećete pogriješiti niti ako u svoju novu aktivnost krenete s književnim klasicima koje ste propustili tijekom obrazovanja.


Pročitajte više: Minimalizam, elegancija i jednostavnost: kakve nokte nosimo ove jeseni?


Zaigrajte društvene igre s prijateljima ili partnerom

Iako većina nas na kišni dan voli zaleći u topli krevet i pred ekrane, ponekad ih je dobro skloniti, pogotovo ako ste radni tjedan proveli ispred računala. Igranje društvenih igara idealan je hobi koji možete zaigrati s prijateljima ili partnerom. Monopoly, Uno, Catan, Čovječe, ne ljuti se, izbora je mnogo.

Počnite pisati dnevnik

Ima nešto tako terapeutski u bilježenju svojih misli na papir. Dnevnik s praznim listovima omogućuje vam potpunu slobodu da dizajnirate vlastite stranice. Možete se maksimalno potruditi s markerima, naljepnicama i papirom za spomenare ili učiniti stvari jednostavnima samo s olovkom i svojim mislima.

Krenite u šetnju ili planinarenje

Jesen je idealno vrijeme za šetnju i planinarenje, pogotovo jer je vrijeme malo svježije, a priroda je prekrasna. Istražite planinarske grupe kojima se možete pridružiti, spakirajte nešto opreme i krenite na stazu u vašoj blizini. Obavezno se odjenite slojevito kako bi vam bilo ugodno i po mogućnosti za početak odaberite sunčani dan.


Pročitajte više: Krem juha od bundeve i mrkve: Najfiniji okus za jesenske dane


Kupite bojanku za odrasle

Ako se ne sjećate kad ste zadnji put bojili flomasterima ili drvenim bojicama, možda je vrijeme da kupite bojanku za odrasle i kišnim jesenskim danima dodate malo boje, a uz to se i opustite.

Složite slagalicu

Slaganje slagalice ne mora biti aktivnost samo za djecu, ono je odlična opuštajuća radnja koja vam može ispuniti kišne jesenske vikende provedene kod kuće. Uključite omiljenu glazbenu playlistu, pripremite topli napitak, udobno se smjestite i samo krenite. Ako ste ljubitelj prirode, svjetskih destinacija ili životinja, odlučite se za slagalicu prema svojim preferencijama.

Zaigrajte videoigre

Igranje videoigara može biti odlična aktivnost sve dok odaberete one koje odgovaraju vašem karakteru. Ako ste početnik u tom svijetu, na internetu potražite ideje za videoigre koje su najbolje za početnike i krenite u novu avanturu.


Pročitajte više: Motivacijske knjige koje će vam pomoći u ostvarenju odluka


Tečajevi keramike/slikanja/crtanja

Rad s glinom, slikanje i crtanje je kreativan proces koji omogućuje izražavanje kroz oblikovanje i dizajn. Takvi tečajevi nude priliku da naučite izraditi vlastite posude, ukrasne predmete ili slike za vaš dnevni boravak. Ove jeseni krenite na radionice za početnike ili na naprednije tečajeve ako ste iskusniji u tome.

Joga i meditacija

Mnoge škole joge nude posebne programe prilagođene početnicima, ali i naprednijim polaznicima koji žele produbiti svoju praksu. Inspiraciju za vježbanje uvijek možete pronaći i online. Meditacija će vam pomoći da se opustite, smanjite stres i postignete unutarnji mir, što je posebno korisno u doba godine kad se više okrećemo individualnim aktivnostima.

Foto: Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

koliko često kupati psa

Koliko često trebate kupati psa? Odgovor bi vas mogao iznenaditi

Možda mislite da vašem psu treba više kupanja nego inače, ali prema jednom veterinaru, vjerojatno ih kupate mnogo češće nego što...
- Advertisment -