Cijelo vrijeme krivo jedemo jabuke?

Jabuka na dan tjera doktora iz kuće van – ali samo ako je jedete na pravi način.
Naime, ispostavilo se da svi pravimo istu grešku, a ispravan način konzumiranja ovog voća mogao bi vas iznenaditi. Također, vjerojatno je besmisleno pokušavati oprati koru prije nego što zagrizete, piše Mirror.

Bakterije (nisu) u kori

Studija objavljena u časopisu Frontiers još 2019. godine otkrila je da prosječna jabuka sadrži nevjerojatnih 100 milijuna bakterijskih stanica.

No, suprotno uvriježenom mišljenju, većina njih ne nalazi se u kori. Zapravo, ako bacate srž, također bacate oko 90 milijuna bakterijskih stanica koje mogu imati velike koristi za zdravlje vaših crijeva.


Pročitajte više: Štrudla od jabuka baš kao bakina!


Jedite i peteljku

Samo oni dovoljno hrabri da pojedu cijelu jabuku, uključujući peteljku i sjemenke, imali bi koristi od svih bakterija, kao i dodatnih vlakana i flavonoida.

“Općenito, peteljka i sjemenke pokazali su najveću količinu bakterija, slijedili su peteljka i meso ploda,” navodi se u studiji, prenosi N1.

Foto: Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

ljubimci i osobnost

Imate psa, mačku, pticu ili gmaza? Evo što odabir ljubimca govori...

Znanstveno je dokazano da životinje mogu pozitivno utjecati na naše raspoloženje, a kontakt s ljubimcem ima zdravstvene i socijalne dobrobiti. Ali...
- Advertisment -