Preopterećeni tehnologijom: Čak 65 posto zaposlenih ne može pratiti sve svoje uređaje

Honor je proveo novo istraživanje, i to povodom predstavljanja najtanjeg pametnog preklopnog telefona na svijetu, svog Magic V3. Istraživanje je otkrilo kako su profesionalci izloženi mentalnom pritisku zbog svakodnevne upotrebe više uređaja. Provedeno je na 8000 uredskih zaposlenika diljem Europe i pokazalo je da prosječni uredski zaposlenik koristi čak tri uređaja tijekom radnog dana, uključujući prijenosna računala, tablete, slušalice i mobilne telefone, piše ictbusiness.info.

Tko će to sve popratiti…

Iako trećina ispitanika prepoznaje ključnu ulogu tih uređaja u poboljšanju njihova života, velika količina tehnologije uzrokuje stres i anksioznost. Čak 25 posto ispitanika osjeća preopterećenost zbog broja obavijesti koje primaju, pri čemu jedan od sedam ispitanika dobiva više od 30 obavijesti dnevno. Također, 65 posto ispitanih priznaje da im je teško pratiti sve svoje raznovrsne gadgete.

Problem se dodatno pogoršava tijekom putovanja na posao, pri čemu 12 posto ispitanih izražava zabrinutost jer redovito nošenje teške tehnološke opreme može negativno utjecati na njihovo zdravlje. Zapravo, istraživanje je pokazalo da prosječan radnik nosi torbu tešku četiri kilograma, što je poput nošenja friteze na vrući zrak posvuda.


Pročitajte više: 7 načina kako spriječiti da vam tehnologija ometa san


Odricanje od tehnologije nije rješenje

S povećanjem broja dana provedenih u uredu zbog povratka na radno mjesto, jedan od pet ispitanika želi imati jedan uređaj koji bi obavljao sve potrebne funkcije, a 52 posto ispitanih izjavilo je kako bi platilo dodatno za uređaj koji zamjenjuje više tehnologija, dok je jedan od sedam ispitanih izjavio da bi im sklopivi telefon olakšao život.

Ipak, odricanje od tehnologije nije rješenje, jer jedan od četiri ispitanika kaže da bi se osjećao izgubljeno bez svojih gadgeta, a gotovo 15 posto ispitanih priznaje da im se život vrti oko tehnologije. Uz radnike koji žele nositi manje uređaja, pametni telefon koji služi i kao tablet i kao laptop mogao bi biti rješenje koje traže.

Foto: Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Stavite ovaj začin na radijator, iznenadit ćete se njegovim djelovanjem

Svi želimo da naš dom lijepo miriše, ali za to ne morate kupovati skupe osvježivače zraka. Rješenje za uklanjanje neugodnih mirisa...
- Advertisment -