U četvrtak na doručku naučite kako vam AI može olakšati poslovanje

Biti u trendu važnije je no ikad i zato pripremamo event u kojemu ćemo razgovarati o jednoj od glavnih tema u poslovnom svijetu u proteklih godinu dana. Riječ je o umjetnoj inteligenciji, a Patricija Topić, osnivačica Instituta za umjetnu inteligenciju, otkrit će nam kako AI može olakšati poslovanje. Vidimo se na Networking breakfastu 3. listopada u Mövenpick Zagreb Hotelu. Prijave su otvorene.

S partnerom je osmislila i Question GPT aplikaciju

Razgovarat ćemo o tome kako AI mijenja poslovni svijet, automatizira procese, poboljšava korisničko iskustvo i pomaže donositi bolje odluke.

AI transformira poslovni svijet na način koji omogućuje bržu, precizniju i efikasniju automatizaciju ključnih procesa, smanjujući troškove i povećavajući produktivnost. Automatizacija zadataka kao što su upravljanje podacima, analiza tržišta ili logistika omogućava tvrtkama da se fokusiraju na inovacije i strateške ciljeve.

Također, AI poboljšava korisničko iskustvo kroz personalizirane interakcije, chatbotove i preporučne sustave, što rezultira većim zadovoljstvom kupaca. Korištenjem naprednih analitičkih alata, AI pomaže menadžerima donositi bolje odluke na temelju točnih podataka i prediktivnih modela. Ovaj tehnološki napredak omogućava tvrtkama da budu konkurentnije i brže odgovore na promjene na tržištu.

Baš sve o tome zna Topić, koja je odnedavno i osnivačica Instituta za umjetnu inteligenciju. Objašnjava da smo svi čuli nešto o “tom AI-ju”, međutim, on se stalno razvija. Priča je sve brža i naprednija, a onda se prepadnemo kompliciranih riječi i dođemo do zaključka: “Ma, nije to za mene”. Kako bi pomogla onima koji tako razmišljaju, Topić je krenula u svoj poslovni pothvat.

Topić je već godinama velika zaljubljenica u tehnologiju. Stoga nas ne čudi što je u poduzetnički svijet zakoračila upravo u sferi umjetne inteligencije. Prije Instituta, s partnerom Hrvojem Prpićem osmislila je Question GPT aplikaciju, dostupnu na App Storeu od kolovoza prošle godine, koja korisnicima omogućava da upite zadaju glasom, i to bez registracije i plaćanja.


Pročitajte više: Kako je aplikacija Patricije Topić i njezina partnera naučila govoriti ‘babinim’ jezikom


Dobitnica 5 dekanovih nagrada

A kako je uopće okrila svoju strast za ovim područjem? Kako kaže, pazi tko sjedi za njezinim stolom i za čijim stolom ona sjedi.

“Ako uđem u prostoriju i ja sam ona koja u prostoriji ima najviše znanja, izlazim. Tražim prostoriju u kojoj znam najmanje ili gotovo ništa. To mi se dogodilo s umjetnom inteligencijom. Život me odveo do ljudi koji su znali što je AI (Artificial Intelligence) prije nego što je sam pojam ‘umjetna inteligencija’ stigao u hrvatski jezik”, započinje Patricija svoju priču o ulasku u AI svijet.

Topić je veoma uspješna (bila) i tijekom studentskih dana. U džepu već ima jedan master na temu strateškog komuniciranja, a uskoro stiže i drugi master na temu oporezivanja kriptovaluta u RH. Dobitnica je pet dekanovih nagrada, stipendistica Sveučilišta u Zagrebu, predstavnica RH na Future News Wordwide konferenciji…

Već s 24 godine preuzela je poziciju voditeljice marketinga u grupaciji s nekoliko automobilskih brendova. Potom je zaokrenula svoj karijerni put i nastavila u sasvim drugom poslovnom okruženju – poreznom savjetništvu. Danas je u poduzetništvu gdje radi kao savjetnica za edukaciju i implementaciju umjetne inteligencije.

Foto: Privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

automehaničari prevare

Evo kako automehaničari varaju na popravcima. Ne nasjedajte

Popularni automehaničar David Long, koji je obožavateljima poznatiji kao Car Wizard, na YouTubeu je upozorio vozače na brojne uobičajene prijevare s...
- Advertisment -