Dobra vijest za sve vlasnike kućnih ljubimaca: Pokrenut je hrvatski Uber PET

Prijevoz kućnih ljubimaca nije novost kod nas, ali iz priča ljudi koje smo čuli, shvatili smo da ima onih koji nisu upoznati s ovom uslugom, pa ćemo vas sada malo bolje upoznati s time.

Trećina kućanstava ima ljubimce

Nakon što je Bolt, u lipnju ove godine lansirao posebnu kategoriju “Bolt Pet”, vlasnicima kućnih ljubimaca u Zagrebu dostupna je i nova usluga Uber PET koja korisnicima omogućuje vožnju sa svojim kućnim ljubimcem. Ova nova Uberova usluga posebno je predstavljena u sklopu „Festivala pasa svih rasa powered by Zoo City“ koji se ovog vikenda (28. do 29.9.) održava u Zagrebu.

Procjenjuje se da u Hrvatskoj ima više od 350.000 registriranih pasa i 437.000 mačaka, pri čemu barem jednog ljubimca posjeduje više od trećine svih kućanstava. Kao rezultat toga, nakon Bolta i Uber očekuje visoku popularnost ove usluge.

Uz dodatnu naknadu od 2,50 EUR po redovnoj vožnji naručenoj putem Uber aplikacije korisnik može povesti svog ljubimca gdje god trebao, što će posebno obradovati vlasnike pasa ali i drugih manjih kućnih ljubimaca.


Pročitajte više: 10 korisnih savjeta za putovanje s psom u automobilu


Oprema za ljubimce

“Izuzetno smo ponosni što možemo predstaviti Uber Pet uslugu u Zagrebu, čime pokazujemo našu kontinuiranu predanost inovacijama i slušanju potreba naših korisnika. Uvođenje ove usluge ne samo da olakšava planiranje i kretanje vlasnicima kućnih ljubimaca, već predstavlja i važan korak u unapređenju kvalitete usluge prijevoza u Hrvatskoj. Vjerujemo da će Uber Pet podići standarde u industriji te pružiti još bolje korisničko iskustvo, stvarajući nove mogućnosti kako za putnike tako i za naše partnere vozače”, izjavili su iz Ubera.

Uber vozila namijenjena za ovu uslugu opremljena su posebnim zaštitnim prostirkama te sigurnosnim pojasom za kućne ljubimce, a kako bi vožnja bila još ugodnija za vozače i ostale putnike, korisnicima se preporučuje da ponesu i vlastitu prostirku za zaštitu sjedala.

Podsjetimo, Boltova je uslugu za vlasnike kućnih ljubimaca dostupna i u Splitu, Zadru, Dubrovniku, Puli, Rijeci i Osijeku, te se nadamo da će istu i u ovim gradovima ponuditi i Uber.

Postoje i pravila ponašanja

Taksisti TAXI 1717a će također rado prevesti i vas i vašeg malog prijatelja gdje god trebate.
Ono što je važno znati jest da većina taksista (čak njih 80%) prevozi i kućne ljubimce, dok pse vodiče prevoze svi. Jedino što trebate napraviti prilikom naručivanja vožnje jest reći da imate kućnog ljubimca i koje je veličine (mali, srednji ili veliki).

Do sada su svi vlasnici kućnih ljubimaca za usluge prijevoza mogli koristiti i Eko Taxi i neke od privatnih tvrtki, pa je tako jedna od najpopularnijih Zoo mobil koja djeluje već tridesetak godina.

Kod svih ovih prije spomenutih prijevoznika, naravno postoje pravila ponašanja. Kućni ljubimci se mogu prevoziti isključivo u pratnji punoljetnog vlasnika ili opunomoćene punoljetne osobe koja odgovara za svu eventualnu štetu koju kućni ljubimac može prouzročiti u vozilu (npr. obaviti nuždu i sl.).


Pročitajte više: Ova mala pasmina pasa trenutno je najpopularniji kućni ljubimac


Taksist može odbiti vožnju

Naravno da ste vi kao vlasnik ljubimca u potpunosti odgovorni za svoje ljubimce za vrijeme trajanja vožnje. Prilikom vožnje psi ne moraju biti u transportnim kutijama, dok se za mačke i druge uobičajene kućne ljubimce, pitome vretice, beskralježnjaci, reptili, ptice i sisavci preporučuje obavezno korištenje ručnih transportnih kutija (krletke, košare ili drugo).

Treba naglasiti da Unutar Bolt Pet kategorije a vjerujemo i ostalih nije dozvoljen prijevoz opasnih pasa, određenih posebnim propisima, te vam za više informacija prilažemo link na Pravilnik o opasnim psima.

U nekim slučajevima vozač bilo koje taxi usluge može odbiti vožnju s ljubimcem iz sljedećih razloga: Kao što smo napomenuli, ako je na navedenom popisu opasnih pasa, nije čist i uredan, bez pratnje je punoljetnog vlasnika ili opunomoćene punoljetne osobe tijekom vožnje i agresivan je i sigurnost vozača je ugrožena.

Foto: Uber

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -