Traže se najinteligentniji Hrvati, testirajte se i saznajte jeste li među njima

Hrvatska Mensa povodom Međunarodnog dana inteligencije 2024. poziva građane na testiranja u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku. Hrvatska Mensa obilježit će Međunarodni dan inteligencije testiranjima inteligencije. Testiranja će provoditi Mensini psiholozi, a rezultat testiranja stiže na e-mail adresu svakog pristupnika u roku od mjesec dana. Svi koji ostvare rezultat bolji nego 98 posto populacije, zaprimit će poziv na učlanjenje u Mensu, koja u svijetu okuplja više od 150.000 članova.

Gdje se testirati?

Testiranjima inteligencije 28. rujna u četiri najveća hrvatska grada, Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku, Hrvatska Mensa 15. put uzastopce sudjeluje u obilježavanju Međunarodnog dana inteligencije. Hrvatska Mensa se još 2010. godine, na inicijativu njemačke Mense, prvi puta priključila obilježavanju Međunarodnog dana inteligencije, u kojem je osim Hrvatske, tada sudjelovalo još 18 nacionalnih Mensi s četiri kontinenta, piše Dnevnik.hr.

“Tijekom ove godine zabilježeno je blago povećanje broja pristupnika koji na testiranjima zadovolje uvjet za učlanjenje. Navedeno može biti dodatna motivacija ljudima koji razmišljaju o testiranju, no na isto se još nisu odvažili. Spoznaja o vlastitom potencijalu, odnosno kvocijentu inteligencije, može dovesti do povećanja samopouzdanja i proaktivnosti pri izvršavanju poslovnih i životnih izazova”, rekao je Mario Erceg, predsjednik Hrvatske Mense.


Pročitajte više: Zašto je emocionalna inteligencija ključna za uspješno vođenje?


Rodno i spolno neutralni testovi

Iz Odjela za organizaciju testiranja Hrvatske Mense posebno pozivaju učenike i studente da se prijave jer ostvaruju pravo na popust za testiranje. Prijava na testiranje moguća je putem webshopa Hrvatske Mense webshop.mensa.hr, na kojem se može pronaći više informacija o testiranju, a na kojima primarni cilj nije postati članom Hrvatske Mense, nego testirati inteligenciju, što se i naglašava na svakom testiranju.

Minimalna dobna granica za pristupanje testiranju je 14 godina, a mlađi od 18 godina trebaju doći u pratnji roditelja ili staratelja. Testovi inteligencije koji se koriste su rodno i dobno neutralni, zasnivaju se isključivo na slikama, te za uspješan rezultat na testu nije potrebno prethodno znanje, poznavanje matematike, razina obrazovanja niti znanje jezika.

Kako bi se potencijalnim pristupnicima donekle približili zadaci s testiranja, obavljeni su primjeri zadataka.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

djeca u vrtiću

Zašto dijete plače kada dođete po njega u vrtić?

Nakon postupne prilagodbe, kada više nema suza prilikom pripreme i odlaska u vrtić, mnoge roditelje može iznenaditi situacija koju nisu očekivali...
- Advertisment -