Imala vojsku fanova, a onda naglo nestala sa scene: Danas je na nezamislivom mjestu

Helen Mazlou, 23-godišnja grčka influencerica s gotovo pola milijuna pratitelja na TikToku, odlučila je napustiti svoj svjetovni život i posvetiti se monaštvu. Ova iznenađujuća odluka šokirala je njene obožavatelje i izazvala brojne reakcije u Grčkoj, piše Klik.hr. Helen je na TikToku prisutna od 2016. godine, a popularnost je stekla dijeleći glazbene obrade, savjete o modi i ljepoti, te prikazujući svakodnevni život.

Odlučila postati pravoslavna monahinja

No, prošlog tjedna dogodio se šok – većina njenih objava iznenada je nestala s društvenih mreža, što je zabrinulo njene pratitelje. Nedugo zatim, Elen je na Instagramu objavila da je odlučila postati pravoslavna monahinja. Prema grčkom portalu Ekklesia Online, Helen je 20. srpnja zamonašio mitropolit Sidirokastrona, Makarios, i tada je dobila monaško ime Ipomonija, što na grčkom znači Strpljenje.

Odluka ove mlade influencerice izazvala je podijeljene reakcije u grčkoj javnosti. Dok jedni podržavaju njen hrabar potez, diveći se njenoj spremnosti da se odrekne slave, drugi su zatečeni i pitaju se zašto je djevojka s toliko potencijala odlučila napustiti uspješan javni život i posvetiti se monaškom životu.


Pročitaje više: Ove 3 modne influencerice imaju preko 50 i živi su dokaz da su godine samo broj


Briga za dušu

“Čovjek u svom tijelu je kao zapaljena svijeća. Svijeći je predodređeno da se topi, a čovjeku da umre. Međutim, njegova duša je besmrtna, i zbog toga bi naša briga trebala biti više za dušu nego za tijelo“, napisala je Helen u jednoj od posljednjih objava na Instagramu prije nego što se povukla iz javnog života.

Iako su mnogi njeni pratitelji ostali iznenađeni, Helen je otkrila da je dugo osjećala unutarnji poziv da se odrekne slave i ispraznog publiciteta. Tražeći dublji smisao i unutarnji mir, odlučila se za povučen i tih život u manastiru.

Foto: Facebook screenshot Caesar Warrington

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

salo na trbuhu

Otkriven još jedan alarmantan rizik od previše sala na trbuhu –...

Imati više masnoće u području abdomena – gdje se nalaze organi poput jetara i gušterače - povezano je s bolovima u...
- Advertisment -