Psihijatrica u utrci za Pantovčak. Ivana Kekin kandidatkinja je Možemo! za predsjedničke izbore

Ivana Kekin predsjednička je kandidatkinja stranke Možemo! na nadolazećim izborima. Ovu psihijatricu članstvo je izabralo na unutarstranačkim predizborima. Kekin je ujedno i jedina iz ove stranke koja se kandidirala za predsjedničke izbore, otkrila je Sandra Benčić za HRT.

Druga žena u utrci za Pantovčak

“Mi smo jedina stranka u Hrvatskoj koja ima sustav predizbora. To znači da omogućujemo proces unutar stranke kako bi se svaki član mogao kandidirati za određenu funkciju i da svi mogu sudjelovati u glasanju. Što se tiče lista, svi glasaju o njima. Statut stranke nalaže da samo kandidat koji dobije natpolovičnu većinu glasova može biti izabran”, kazala je Benčić.

Nakon nezavisne Marije Selak Raspudić, postaje druga ženska izazivačica sadašnjem predsjedniku države Zoranu Milanoviću. Podsjetimo, u utrku za Pantovčak ranije se uključio i HDZ-ov kandidat Dragan Primorac, piše tportal.

Prema istraživanju Nove TV, Ivana Kekin bi, da su izbori održani prije mjesec dana, dobila devet posto glasova, dok je prema novijem istraživanju za RTL, osvojila 4,8 posto. Ipak, s obzirom na to da su izbori udaljeni još četiri mjeseca, situacija se može promijeniti, a mogu se pojaviti i novi kandidati, piše Slobodna Dalmacija.


Pročitajte više: Tko je Marija Selak Raspudić? Kritizira femicid, brani pravo žene na izbor, a nosi epitet ‘heroine desnice’


Od Klinike za psihijatriju KBC-a Zagreb do Pantovčaka

Kekin je rođena 24. siječnja 1984. u Zagrebu. Osnovnu školu i gimnaziju završila je u Svetom Ivanu Zelini, da bi onda upisala i 2006. diplomirala na zagrebačkom Medicinskom fakultetu, nakon čega je stekla specijalizaciju iz psihijatrije te subspecijalizaciju iz psihoterapije. Doktorat je obranila 2018. godine iz područja biomedicine i zdravstva u polju kliničkih medicinskih znanosti. Za svoju je disertaciju dobila Dekanovu nagradu za najbolji doktorat Medicinskog fakulteta. Prije političkog angažmana u Saboru radila je u Klinici za psihijatriju KBC-a Zagreb.

Članica je Nove ljevice od 2016. godine, a predsjednica stranke od 2020. godine. U Možemo! se učlanila 2022. godine. Sudjelovala je na parlamentarnim izborima 2020. godine i na lokalnim izborima 2021. godine kada je postala zastupnica i potpredsjednica Gradske skupštine. Od rujna 2021. godine je zastupnica Hrvatskom Saboru. Nakon parlamentarnih izbora održanih proljetos, Kekin je, ovaj put u I. izbornoj jedinici, ponovno postala saborska zastupnica. Kekin se na izbornoj listi Možemo! kandidirala i na ovogodišnjim izborima za Europski parlament. Iako je bila na posljednjem mjestu, osvojila je najviše preferencijalnih glasova, ali je svoje mjesto prepustila članu Možemo! Gordanu Bosancu.

Foto: Canva / mozemo.hr

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

salo na trbuhu

Otkriven još jedan alarmantan rizik od previše sala na trbuhu –...

Imati više masnoće u području abdomena – gdje se nalaze organi poput jetara i gušterače - povezano je s bolovima u...
- Advertisment -