Keanu Reeves odbija postati još jedan holivudski klišej – i zato ga obožavamo

O tituli najpopularnijeg glumca u Hollywoodu može se raspravljati, ali o tituli najboljeg čovjeka u Hollywoodu rasprave nema. To je Keanu Reeves i dobio je tu titulu jednoglasnom odlukom svemira. Takav je barem osjećaj kada se priča o njemu, kao da ga svako živo biće obožava i nema baš ništa protiv njega. Samo će zagriženi ljubitelji najopskurnijih internetskih tračerskih kutaka uspjeti iskopati nešto negativno o njemu, ali ni to neće poljuljati opću percepciju o glumcu, piše Zadovoljna.hr.

Zašto ga volimo?

Naravno da nije svetac i redovito to napominje kad se brani od univerzalnog obožavanja, ali ta doza neočekivane skromnosti u holivudskoj zvijezdi samo nas još više potiče u tome da ga i dalje gledamo kao neko božanstvo.

U vrijeme kada smo spremni na “otkazivanje” zvijezda zbog jednog prastarog tvita, samo ćemo njemu oprostiti sve. Primjerice, priznanje da su mu rekreacijske droge super.

Imao sam divnih iskustava s drogama. Stvarno divnih. Osobna prosvjetljenja. O životu. O drugačijim perspektivama. Povezanosti s prirodom. Povezanosti sa samim sobom. S drugim ljudima. S događanjima”, priznao je 2001. u intervjuu za Vanity Fair.

Stavite ovaj citat u usta bilo koje mlade zvijezde u usponu, ali i prekaljenih holivudskih legendi i zamislite reakciju interneta.

Zašto smo tako slabi na Keanua? Za početak, nije bahat. Nema onu klasičnu vibru megazvijezde koja istinski vjeruje u svoju superiornost poput, recimo, Toma Cruisea.

Nadalje, ne mistificira previše svoj posao. Prisjetimo se priča o tome kako se Jared Leto toliko unio u lik Jokera da je i nakon snimanja ostajao u ulozi, plašeći kolege na setu filma “Suicide Squad”. Keanu si takvo nešto nikad ne bi dopustio i svi koji su s njim radili imaju samo riječi hvale za njegovu profesionalnost i ljubaznost.

Nije postao holivudski klišej ni kada su u pitanju ljubavne veze. Znate li uopće tko su Reevesove bivše djevojke? Znat ćete im imena samo ako ste njegov najveći fan, a prosječni poznavatelj njegovog privatnog života neće imati pojma tko su one.


Pročitajte više: Zašto Hollywood ne voli žene iznad 30-e?


‘Nadam se da će naći nekog mlađeg i imati djecu’

Za razliku od brojnih kolega, Keanu nikad nije imao želju graditi zavodnički imidž. Zapravo nikad nije igrao na tu kartu, koliko god ga je javnost pokušala pretvoriti u Don Juana.

Koliko se razlikuje od klišeiziranog holivudskog zavodnika pokazao je i svojim posljednjim ljubavnim odabirom. Keanu je 2019. godine potvrdio vezu s Alexandrom Grant. Koliko su zapravo zajedno ne znamo jer nikad nisu imali potrebu pričati o tome, ali poznaju se barem od 2011. godine tijekom koje su surađivali na knjizi “Ode to Happiness”.

Dok se njegove kolege natječu u tome tko će pronaći mlađu partnericu tipičnog holivudskog izgleda i biografije, Keanu ljubi 51-godišnju sjedokosu umjetnicu s dvije fakultetske diplome. Na ničije iznenađenje, Alexandra je često meta zlobnih komentatora kojima, iz nekog razloga, nije jasno zašto se Keanu zaljubio u nju.

“Drago mi je da je sretan, ali ona izgleda starije od njegove majke, nadam se da će naći nekog mlađeg i imati djecu”, jedan je od briljantnih zaključaka ekipe koja misli da zna što Keanu želi i zaslužuje.

A on je jasno pokazao što želi. Partnericu koja će ga inspirirati i motivirati, svoj mir, što manje bespotrebnog publiciteta.

Zato ga i volimo.

Foto: Canva / Wikimedia Commons

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

zeleni čaj ljekovitost

Što se dogodi u vašem tijelu kad pijete zeleni čaj?

Istraživanja pokazuju da bi zeleni čaj mogao biti jedan od najzdravijih napitaka koje možete piti. Stručnjaci su otkrili sve prednosti konzumacije...
- Advertisment -