Kako lako napraviti sušene rajčice! Prava su delikatesa i bit će sjajan dodatak raznim jelima

Malo truda puno će vam se isplatiti odvažite li se sami napraviti sušene rajčice. Premda ćete taj zadatak najbrže obaviti s malenim sortama poput cherry rajčica, rezultat će biti bolji odlučite li se za sortu San Marzano, mesnate rajčice izduženog oblika, s malo sjemenki i vode.

Sve što trebate napraviti je prepoloviti ih, posuti ih krupnom solju pa ih ostaviti da se suše na suncu. Sušenjem će im se okus koncentrirati, a ujedno će se sačuvati od kvarenja pa ih možete pospremiti u vrećice ili kutijice ili ih pak ubaciti u staklenke i zaliti maslinovim uljem te dobro zatvoriti, nakon čega ih obavezno morate sterilizirati kuhanjem u loncu vode.

Rajčice također možete osušiti u pećnici, a kako se to točno radi doznat ćete u receptu koji slijedi.


Pročitajte više: Iskoristimo sezonu mahuna! U ova 4 recepta uživat će i mali i veliki


Sušene rajčice iz pećnice

Sastojci:

  • 2 kg rajčica
  • 1/2 glvice češnjaka
  • 2 grančice bosiljka
  • 2 grančice ružmarinasvježi bosiljak
  • krupna sol
  • maslinovo ulje

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 100C.
  2. Rajčice operite, prerežite i poslažite po limu za pečenje. Dodajte im neoljuštene režnjeve češnjaka pa sve pospite solju i poškropite uljem.
  3. Sušite ih 3-4 sata, a nakon toga ih ostavite u isključenoj pećnici da se ohlade. Prebacite ih u sterilizirane staklenke, dodajte im pečeni, oljušteni češnjak i začine pa u staklenke do vrha nalijte maslinovo ulje i dobro zatvorite.

Foto: Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

zeleni čaj ljekovitost

Što se dogodi u vašem tijelu kad pijete zeleni čaj?

Istraživanja pokazuju da bi zeleni čaj mogao biti jedan od najzdravijih napitaka koje možete piti. Stručnjaci su otkrili sve prednosti konzumacije...
- Advertisment -