Donna dobra srca! Cijelu nagradu preusmjerila u humanitarne svrhe

Srebrena Donna Vekić na Olimpijskim igrama u Parizu ispisala povijest hrvatskog tenisa. Prvo je na terenu osvojila svojom igrom, a sada i svojom gestom. Naime, Vekić je odlučila donirati u humanitarne svrhe sav novac koji joj je država uručila nakon OI – čak 26.000 eura.

Tenisačica velikog srca

Donna je odlučila navedenu zaradu donirati u humanitarne svrhe za projekt koji se planira u njezinom Osijeku, priopćila je tenisačica.

“Pripadnost i bezrezervna podrška cijele Hrvatske, a posebno mog Osijeka i Osječko baranjske županije, dali su mi neizmjernu snagu i čeličnu volju da mom gradu donesem medalju iz Pariza. Gdje god živjela i radila, Osijek je zauvijek moj prvi, jedini i pravi dom. Zato me raduje što se Osijek razvija iz dana u dan, i što se bavi mladima”, poručila je tenisačica.

Grad Osijek prepoznao je i njezin projekt izgradnje teniskih trena s Grand Slam podlogama i zbog njihove podrške sve je više osječke djece i mladih koji igraju tenis. Stoga Vekić želi da se ova medalja upiše još dubljim značajem i usreći one kojima je pomoć najpotrebnija.


Pročitajte više: Jeste li znali da je Donna Vekić i poduzetnica?


Osijek će Gradski teniski centar nazvati po njoj

“U razgovoru s gradonačelnikom Ivanom Radićem o budućim planovima i željama u razvoju grada, posebno me dojmila ideja izgradnje senzornog parka za djecu s poteškoćama u razvoju. Stoga ću svoju nagradu preusmjeriti u osječki Centar za odgoj i obrazovanje ‘Ivan Štark’, time podržati ideju senzornog parka i potaknuti razvoj svakog djeteta u Osijeku”, poručila je srebrena Olimpijka.

A i Grad Osijek odlučio je nagraditi Vekić. Gradski teniski centar nosit će ime po tenisačici kako bi njezin uspjeh u Parizu zauvijek ostao zabilježen.

Foto: Instagram

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

zeleni čaj ljekovitost

Što se dogodi u vašem tijelu kad pijete zeleni čaj?

Istraživanja pokazuju da bi zeleni čaj mogao biti jedan od najzdravijih napitaka koje možete piti. Stručnjaci su otkrili sve prednosti konzumacije...
- Advertisment -