Minimalizam, elegancija i jednostavnost: kakve nokte nosimo ove jeseni?

Jeste li već primijetili da su trgovine s odjećom prepune su komada u tamnocrvenoj boji? Burgundy boja zavladala je svijetom mode, a taj se trend prelio i u svijet noktiju, otkrila nam je Jana Dužanec, vlasnica Jana Nailsa.

S Dužanec smo razgovarali o jesenskim trendovima za nokte u 2024. te nam otkrila koje boje, oblici i tehnike ukrašavanja dominiraju ove jeseni, ali i koje su to boje koje nikad ne izlaze iz mode. Ako vam je potrebna inspiracija za sljedeće nokte, imamo nešto za vas!

jesenski nokti 2024

Kako izgledaju ‘jesenski nokti’ 2024.?

Ove je jeseni u trendu sve što odiše elegancijom, ali s dozom kreativnosti, a “in” su tamnije i zagasite boje, profinjene nijanse koje daju “old money” stil koji izgleda jako moćno i elegantno. Žene se vraćaju klasičnim jesenskim tonovima, ali uz moderni twist – kombinacije s metalik efektima ili jednostavnim chrome 3D nail artom. Popularne su tanke linije, zlatni i srebrni detalji te diskretni 3D ukrasi.

Chrome i metalik efekti donose futuristički stil koji je sve više prisutan, a matte finish pruža savršen velvet izgled za hladnije dane. Umjesto prenaglašenih crteža, u trendu su apstraktni dizajni i kombinacije mat i sjajnih površina, što stvara sofisticiran, ali moderan izgled, a mislim da će chrome efekti potpuno zavladati dolaskom zime”.

Najvažnije je da su nokti izuzetno precizno obrađeni, sa savršeno zaglađenom kutikulom i bez vidljivih zanoktica. Boja se treba „podvući“ pod kožicu kako bi se postigao elegantan, uredan i čist izgled. U takvom slučaju, sama boja postaje dovoljna za postizanje željenog efekta. Što se tiče tehnika, sve je popularnija tzv. “no file” tehnika, koja se koristi i za gelove, duragelove (hibride) i trajne lakove, kako bi se postigao uredan izgled u što kraćem vremenu, a pritom osigurali stabilni i čvrsti nokti.

“Sve ove trendove bi svela na tri ključne riječi: minimalizam, elegancija i jednostavnost. U našoj jesenskoj Jana Nails kolekciji J.-Laque trajnih lakova imamo baš sve što se traži od ovogodišnjih trendova”.


Pročitajte više: Medicinska pedikura: I stopala trebaju pravilnu njegu


Crvena Ferrari boja jedna je od onih koje nikad ne izlaze iz mode

Nokti ove sezone prate modu, tako da je burgundy “it” boja, kako na odjeći, tako i na noktima.

jesenski nokti 2024

jesenski nokti 2024

“Moda i nokti uvijek idu ruku pod ruku. Što god je aktualno na modnim pistama, često se prelijeva i na nokte. Ove jeseni, retro stilovi iz 70-ih su se vratili s bogatim bojama i to se vidi i u nail artu. Ipak, uvijek će postojati klasici koji nikada ne izlazi iz mode, a to je klasična crvena Ferrari boja, french ili nude nokti”.

jesenski nokti 2024

Također, sve nijanse tamnih, zagasitih crvenih i wine boja savršeno se uklapaju u jesenski stil. Smeđe nijanse su također must-have u jesenskom prijelaznom razdoblju i zaista se prekrasno slažu na “badem” oblik nokta. Za one malo odvažnije, tu su maslinasto zelena boja, teal verzije takvih podtonova, ali i cloud sky plava, hladna boja koja je po Pantoneu “it” boja za hladnije dane.

Neutralni tonovi, poput nude nijansi, također su i dalje na top ljestvici. U Jana Nails kolekcijama, poput Mr. & Mrs. Brown, mogu se pronaći sve nijanse bezvremenskih smeđih i nude boja. Tu je i Race Me kolekcija, koja donosi duboke plum i ljubičaste tonove za one koji žele nešto dramatičnije, a najnovija kolekcija, Cosmic Sands, uključuje najtraženije boje ove jeseni – zagasite plavo-zelene nijanse, maslinaste, zemljane tonove kao i tamne crvene, burgundy i bordo boje uz mali twist sa žarkom, narančasto-koraljnom nijansom. Ove boje savršeno reflektiraju ovogodišnje sezonske trendove.


Pročitajte više: Kašmir, svila i tihi luksuz: stručnjakinja nam otkrila što će se nositi ove jeseni i zime


Oblik je važan, ali još je važnija preciznost

“Ono što je posebno zanimljivo jest da su ove nijanse totalni hit i prema Pantone Fall 2024 paleti boja. Pantone je poznat po tome što postavlja trendove u svijetu mode i dizajna, a ove sezone su odabrali bogate tonove koji su savršeno u skladu s našom ovogodišnjom kolekcijom. Bez obzira na to preferirate li klasične nude tonove ili želite eksperimentirati s tamnijim nijansama, mislim da ova sezona nudi raznoliku paletu boja koja odgovara svim stilovima i raspoloženjima”.

Kad je riječ o obliku noktiju, Dužanec primjećuje da tijekom jeseni sve više žena preferira prirodnije i kraće nokte, poput blago zaobljenih ili kvadratnih squoval oblika.

“I dalje ima onih koje vole duže nokte, ali čini se da mnoge sada idu prema praktičnijim stilovima koji ne zahtijevaju previše održavanja”.

Kraći nokti, poput ovalnih ili bademastih oblika, su idealni jer omogućuju određenu dužinu, a opet ne smetaju prilikom obavljanja svakodnevnih poslova. Tijekom ljeta popularniji su duži nokti sa živopisnim nijansama, ali s dolaskom jeseni trend se okreće prema savršeno oblikovanim i preciznim jednobojnim noktima u bogatim tonovima.

Kod noktiju srednje i duže duljine sve se češće koriste dual forme, koje su svojevrsni „kalupi“ koji se postavljaju direktno na nokat. Pravilnom upotrebom ovih kalupa može se brzo i učinkovito dobiti precizno izgrađen oblik nokta, uz minimalno vrijeme potrebno za rašpanje.

Članak je pripremljen u suradnji s Jana Nails.

Foto: Canva / Jana Nails

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Ovo je jedan od najvećih potrošača struje u kućanstvu, evo što...

Dok cijene energenata intenzivno rastu, mnogi traže načine kako barem malo manje trošiti, no nerijetko iz neznanja trošimo i više nego...
- Advertisment -