Katarina Kraljević preuzela poziciju članice uprave Erste banke!

Kao što se i najavljivalo, Katarina Kraljević od 1. kolovoza 2024. preuzima poziciju članice uprave Erste banke nadležne za Sektor građanstva, Sektor razvoja poslovanja s građanstvom, Sektor direktnih kanala i Sektor digitalnog bankarenja. Prije ove pozicije, Kraljević je bila direktorica Sektora razvoja poslovanja s građanstvom.

Katarina Kraljević ima dobro zaleđe bankarskog sektora

Odluku Nadzornog odbora Erste banke o imenovanju Katarine Kraljević potvrdila je davanjem suglasnosti Hrvatska narodna banka, odnosno Europska središnja banka. Zdenko Matak, dosadašnji član uprave, odlučio je povući se sa svoje funkcije s istekom mandata 31. srpnja te će u budućnosti obnašati funkciju savjetnika uprave za poslovanje s građanstvom.

Katarina Kraljević magistrica je ekonomskih znanosti te ima dugogodišnje iskustvo rada u bankarskom sektoru. Karijeru je započela 2001. godine kao financijski savjetnik za građane u Bank Austria Creditanstalt d.d. Zagreb.


Pročitajte više: Polako se povećava broj žena u upravama hrvatskih banaka, u inače tradicionalno ‘muškoj’ branši


Bila je i zamjenica direktora Sektora građanstva

U razdoblju od 2002. do 2005. bila je financijski zastupnik za mala i srednja poduzeća u Centar banci d.d. kada prelazi u Erste banku na poziciju menadžera za rizike za segment mikro poduzeća, obrtnika i građana.

Od 2008. do 2015. godine na čelu je Direkcije za upravljanje kreditnim rizikom privatnih klijenata i mikro tvrtki, dok u razdoblju od 2015. do 2017. obavlja funkciju zamjenice direktora Sektora građanstva. Od siječnja 2018. do preuzimanja nove funkcije bila je na čelu Sektora za razvoj poslovanja s građanstvom.

Foto: Canva / LinkedIn

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

banana prije vježbanja

Zašto biste uvijek trebali pojesti bananu prije vježbanja?

Lagani obrok ili međuobrok prije vježbanja osigurava tijelu glukozu, koja je primarni izvor goriva za mišiće tijekom vježbanja. Ovo pomaže u poboljšanju energije...
- Advertisment -