Na gastro radionici upoznale smo se s autentičnom talijanskom kuhinjom

Ako postoji jedna stvar koja spaja ljude diljem svijeta – to je ljubav prema hrani. Kada spojite ljubav prema kuhanju i hrani s umijećem stvaranja veza među ljudima, dobivate nezaboravno iskustvo koje je teško nadmašiti. Upravo takvo iskustvo imali smo priliku doživjeti u petak na radionici “Cooking & Networking: talijanska kuhinja”. Ova jedinstvena kombinacija kuhanja i umrežavanja pružila je sudionicima priliku da ne samo nauče recepte iz autentične talijanske kuhinje, već i da stvore nova prijateljstva i povežu se kroz zajedničku strast prema gastronomiji.

Ideje za lagane ljetne recepte

Talijanska kuhinja je iznimno popularna diljem svijeta, pa su tako i brojna talijanska jela postala omiljena u mnogim zemljama. Ni Hrvatska nije iznimka. Najpoznatije su zasigurno – pizza i pasta (tjestenina). Na radionici smo naučili kako napraviti autentičnu talijansku pizzu s mortadelom i mozzarellom, tjesteninu sa svježim sirom, tjesteninu s tunjevinom i slane muffine.

Posvetili smo se laganim, osvježavajućim jelima koja ispune tijelo energijom i duh zadovoljstvom. A učenjem novih recepata talijanske kuhinje – a znamo da su Talijani uvijek siti i fit – započele smo s pripremom za ljeto, doba godine kad radimo odmak od teške hrane i sve češće odabiremo nešto laganiju hranu, baziranu na ribi i povrću.


Pročitajte više: Naučili smo kako napraviti autentičnu talijansku pizzu. Imamo recept!


Nije teško jesti uravnoteženo

Osim što smo si osigurale inspiraciju za pripremu laganih ljetnih obroka, dobile smo i savjete kako održavati uravnoteženu prehranu tijekom cijele godine, kako u svakodnevnu prehranu uključiti više sezonskih i lokalnih sastojaka te kako mala prilagođavanja mogu imati veliki utjecaj na zdravlje i dobrobit. Izgradile smo i novu mrežu kontakata koja dijeli našu strast dobroj zdravoj hrani i kvalitetnom druženju.

Kulinarska radionica ostvarena je u suradnji s Di-go, A Lesaffre brandom, Koledom, Meggleom, Mittelcom, Rio Mareom i Enzita Kitchen-om, renomiranim brendovima koji jamče vrhunsku kvalitetu i autentičnost svakog gastro iskustva.

Foto: Women in Adria / Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

početak jeseni savjeti

Teško vam pada početak jeseni? Niste jedini. Evo kako izdržati kraj...

Ako osjećate psihološki pad na kraju ljeta, niste jedini. Za mnoge ljude ljeto ima nostalgičnu i emocionalnu težinu, govore psiholozi. “Kad...
- Advertisment -