Tko je Baby Lasagna – priča o skromnom mladiću koji je zaludio Europu

Pjesmu je napisao sam u svojoj sobi, a na Doru došao kao rezerva kad je Zsa Zsa odustala. Skromni i većini nepoznati mladić iz Istre nakon svog nastupa više nije bio tako anoniman. Jer svatko otad zna za Baby Lasagnu, čovjeka koji će u subotu pokušati, po prvi put u povijesti otkad je Hrvatska nezavisna, dovesti Euroviziju u zemlju. A za to ima i velike šanse.

Svestrani dečko iz Umaga

Baby Lasagna, pravog imena Marko Purišić, nenadano nam se svima uvukao pod kožu. Rođeni Istrijan iz Umaga ipak nije nov u glazbi. Naime, glazbenu je karijeru započeo još 2011. kao član grupe Manntra. S grupom je nastupio i na Dori 2019. godine te završio na četvrtom mjestu s pjesmom “In the Shadows”. Za njemački rock sastav Mono Inc., čiji je član njegov brat Martin, i njihov 12. studijski album Ravenblack, Marko je bio koautor nekoliko pjesama. Album je dostigao prvo mjesto na njemačkoj ljestvici najprodavanijih albuma.

Da je svestran pokazuje činjenica da je završio hotelijersko-turistički smjer srednje škole te radio kao sobar. Radio je i kao dječji asistent u osnovnoj školi. Završio je studij odnosa s javnošću na VERN-u, a studirao je i inženjerstvo zvuka u Ljubljani.

Primjer Marka Purišića predivna je inspirativna priča i za sve one koji su izgubili nadu i misle da ne mogu uspjeti bez nečije podrške, odnosno “guranja”. Jer on je sav ovaj uspjeh postigao sam uz pomoć svoje obitelji. I sam se, kako je jednom prilikom rekao, iznenadio kad je vidio da je rezerva na Dori. To mu je tad bio veliki uspjeh, ne znajući što ga zapravo čeka u bliskoj budućnosti.


Pročitajte više: ‘Jeste li za baby lazanje’ ili kako iskoristiti aktualnosti za vlastiti PR


Netko s kime se možemo poistovjetiti

Stručnjak za odnose s javnošću i profesor na Fakultetu političkih znanosti Božo Skoko u Facebook je objavi komentirao ovaj fenomen Baby Lasagne.

“Marko je netko s kime se lako možemo poistovjetiti. On ne pripada nikakvim estradnim klanovima i iza njega ne stoji nikakva velika show-biz mašinerija. Sve je osmislio sam sa svojim malim kreativnim timom. On je mladi i sposobni dečko, koji je igrom slučaja dobio priliku”, objašnjava Skoko.

Skoko je još pojasnio i da je Marko unatoč brzoj popularnosti ostao skroman i svoj. Prilagođava se globalnim trendovima, ali ne podilazi publici te čuva i promiče svoj istarski i hrvatski identitet. Veliki je vjernik i sam priznaje da se moli prije nastupa.

Na kladionicama prvi

“Eurosong je globalni show, koji ima sve više obožavatelja. Odavno u fokusu nisu kvaliteta pjesme, ni glazba, već cjelokupni umjetnički koncept, osobnost izvođača, ali i PR koji ga prati. Ove se godine sve to kod nas poklopilo – od ritma koji odmah ulazi u uho do poruke pjesme i karaktera izvođača”, istaknuo je Skoko.

Baby Lasagna je uspio ono što uspijeva vjerojatno samo našoj nogometnoj reprezentaciji – ujediniti Hrvate i potaknuti masovnu euforiju. Za sebe kaže da je introvertan i povučen, no odlično se snalazi pod svjetlima reflektora cijele Europe, ali i šire. Njegov mali uspješni tim čine prijatelji, obitelj i njegova djevojka Elizabeta koja je zaslužna za njegove modne kombinacije. Ona se bavi vizualnom umjetnošću i često zajedno rade i na drugim projektima.

Baby Lasagna je na kladionicama i dalje uvjerljivo prvi za pobjedu. Svi s nestrpljenjem čekamo subotu da vidimo hoće li ova priča o uspjehu samozatajnog mladića iz Umaga dobiti najljepši rasplet. Jedno je sigurno – pobijedio ili ne, Marko je ispisao povijest hrvatske glazbe.

Foto: Canva / Instagram @the_baby_lasagna_

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

početak jeseni savjeti

Teško vam pada početak jeseni? Niste jedini. Evo kako izdržati kraj...

Ako osjećate psihološki pad na kraju ljeta, niste jedini. Za mnoge ljude ljeto ima nostalgičnu i emocionalnu težinu, govore psiholozi. “Kad...
- Advertisment -