Najjači Dadathlon festival dosad s 2000 posjetitelja u Puntu

Radost na ozarenim licima, uzbuđenje, adrenalin i na kraju ponos i osjećaj velikog uspjeha! Takve su se emocije ovog vikenda ispreplitale među morem plavih majica pod velikim crvenim Dadathlon startnim lukom u Puntu na otoku Krku.

dadathlon 2024

Medalje za sve

Prije nekoliko godina, Daddyhood Europe nije mogao niti zamisliti da će njihova ideja o utrci za tate i djecu naići na takav entuzijazam među očevima, majkama, djecom i širom zajednicom! Dadathlon 2024 okupio je više od 700 nepokolebljivih trkača na simboličnoj 3-kilometarskoj stazi uz more, što tata, što male djece na romobilima, biciklicama, u kolicima, što starije dječice koja su možda po prvi put otrčala tako dugačku dionicu, što entuzijastičnih mama.

Bilo je tu hrabrih tata koji su trčali i s po četvoro djece, kao i onih koji su nakon prvih 50 metara nosili i djecu i romobile na leđima. Svi do jednog nagrađeni su medaljama i bogatim startnim paketima jer brzina ovdje ne igra ulogu već povezivanje tate i djece i stvaranje zajedničkih uspomena.

Dadathlon festival 2024 zatim se nastavio tijekom dva dana i privukao oko 2000 posjetitelja ne samo s područja Primorsko-goranske županije već i iz Zagreba i Slovenije. Festival je pružio obiteljima gust program svakojakih aktivnosti koje je čak 20 udruga, klubova i organizacija s područja Krka, Rijeke i okolice pružilo posjetiteljima. Od kreativnih, glazbenih, baletnih radionica, do robotike i znanstvenih pokusa pa sve do streličarenja, kampa preživljavanja u prirodi, karatea, sportskih poligona i mjerenja brzine trčanja, na festivalu sve je vrvilo od aktivnosti koje je mnoštvo dobrovoljaca vodilo od srca.


Pročitajte više: Provođenje vremena s djecom mijenja mozak očeva!


Sadržaju nikad kraja

Posebnost festivala činile su aktivnosti posebno dizajnirane za roditelje i djecu pa su se tako tate i djeca zajedno zagrijavali za utrku uz pomoć kineziologa Aktivne Hrvatske, a zajedno su i zamutili 1000 jaja i napravili gigantsku fritaju koja je sve nahranila! Sudionike su zabavljali Tata Slikovnica i Sebastian, Famozni cirkus Marka Klauna te DJ s krčkog legendarnog Velvet festivala. A osim toga, TZ Punat omogućio je posjetiteljima i dodatan sadržaj – MTB biciklijadu od 30 kilometara, obiteljsku biciklijadu i vođenu šetnju uz more.

Organizatori se zahvaljuju pokroviteljima Dadathlona, ponajprije suorganizatorima – Općini Punat, Turističkoj zajednice Punat, Gradu Krku i Primorsko-goranskoj županiji i tvrtkama La Roche Posay, Almagea, PIK Rijeka, PlusPlus, SelectBox, Unilever i Adluux. Događaj su potpomogle mnoge lokalne tvrtke svojim donacijama, a festival se ne bi mogao održati bez brojnih domaćih volontera uključujući članova udruge Srcem za Punat, Puntarske užance, Malonogometni klub Punat i učenika Osnovne škole Fran Krsto Frankopan Punat.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

početak jeseni savjeti

Teško vam pada početak jeseni? Niste jedini. Evo kako izdržati kraj...

Ako osjećate psihološki pad na kraju ljeta, niste jedini. Za mnoge ljude ljeto ima nostalgičnu i emocionalnu težinu, govore psiholozi. “Kad...
- Advertisment -